Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. kolovoza, skrećući pažnju na pitanja mladih te slaveći potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu. Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. kolovoza, skrećući pažnju na pitanja mladih te slaveći potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu. Središnji državni ured za demografiju i mlade, u suradnji s gradovima partnerima među kojima je i Grad Daruvar obilježio je dan mladih različitim aktivnostima.
Opća skupština Ujedinjenih naroda je u prosincu 1999. godine, temeljem preporuke Svjetske konferencije ministara za mlade, proglasila 12. kolovoza Međunarodnim danom mladih. Od 2000. godine ovaj se dan kontinuirano obilježava, a svake je godine posvećen drugoj tematici. Ove godine tema obilježavanja Međunarodnog dana mladih je „Zelene vještine mladih: Ususret održivom svijetu“.
Dana, 12.8.2023.g., Grad Daruvar obilježio je Dan mladih raznim aktivnostima. Na trgu su karatisti prezentirali kako izgleda jedan njihov trening, mladi su se okušali u tenisu na teniskom terenu, besplatno su pogledali film u kinu, posjetili muzej, otišli na kupanje na bazen, besplatno se učlanili u knjižnicu. Kao znak zahvalnosti na sudjelovanju, mlade smo počastili osvježavajućim pićem, slasticama i malim poklonima.
Grad Daruvar zahvaljuje svima koji su doprinijeli uspjehu ovog događaja: Hrvatski karate klub Slavko Krivski Termal Daruvar, Teniski klub „Feniks“, Pučko otvoreno učilište Daruvar, Zavičajni muzej Daruvar, Termalni vodeni park Aquae Balissae Daruvar, Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar, Udruga mladih u EU „Naprijed Daruvar“.
Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.
Skip to content