Danas je u Velikoj vijećnici Uprave Grada Daruvara s početkom u 10,00 sati održan tematski sastanak pod nazivom „Učinkovito korištenje geotermalnih resursa“, a u sklopu projekta Change the Power – (Em) Power to Change: Local Authorities towards the SDGs and CLimate Justice , financiranog sredstvima Europske unije čiji je nositelj Klimatski Savez, a jedan od 20 partnera na projektu je Grad Daruvar.

Projekt je to nastavka kampanje „Dobar život je jednostavan“ u sklopu projekta EYD2015 u kojem je Grad Daruvar također sudjelovao u razdoblju od 2015. – 2017. godine. Kampanja je pokazala pozitivne primjere i ponudila nove načine kako uključiti zaštitu klime u svakodnevni život. Poticaji na području potrošnje, energije, mobilnosti i prehrane osnažili su građane da postanu aktivni. U novom projektu nastavlja se istim putem s ciljem poticanja veće svijesti i razumijevanje lokalnih vlasti i građana u provedbi ciljeva održivog razvoja. 20 projektnih partnera vode lokalne obrazovne radionice, raspravljaju s lokalnim predstavnicima, pokušavaju utjecati na europskoj razini na održiv razvoj koji će omogućiti dobar život za sve.

Predavači su bili Dragutin Domitrović, dipl. ing. naftnog rudarstva, mr.sc. Slobodan Kolbah, dipl.ing. geologije, Mladen Škrlec, dipl.ing. naftnog rudarstva te Stojanka Lukačin, dr. med. spec. fizikalne i rehabilitacijske medicine.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.