Da je grad Daruvar, grad mladih ovaj puta je kroz najbolji nacionalni projekt Udruge za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu “Impress” Daruvar, potvrdila i osvojena najbolja nacionalna nagrada “Karlo Veliki”. Priznanje je Udruzi Impress dodijelio i osobno predsjednik Europskog parlamenta Martin Shulz te se udruga našla u mreži 28 nacionalnih pobjednika država članica,  European Charlemagne Youth Prize! Predsjednik Europskog parlamenta Martin Shulz napomenuo je kako je važno ulagati upravo u mlade, kako su ovi mladi pobjednici značajna budućnost Europe i kako je važno ulagati u uspješne entuzijastične mlade koji otvaraju mogućnosti kvalitetnijeg života svim građanima .

Dubravko Šopar i Tanja Herceg, iskreirali su Međunarodni Tjedan mladih nagrađene godine sa 8 međunarodnih partnera te su stvorili autentičan projekt besplatan za mlade na razini cijele Hrvatske. Projekt je obilovao ljetnim edukacijskim radionicama, zabavno-edukacijskim programom, sportskim i rekreacijskim aktivnostima, okruglim stolom, debatama i suživotom mladih bez obzira na vjeru, mobilnost, nacionalnost, invalidnost, financijske ili druge mogućnosti.  Voditelj projekta Međunarodni tjedan mladih je Daruvarčanka Tanja Herceg, dugogodišnja volonterka i idejna začetnica udruge “Impress” Daruvar i Dubravko Šopar iz Zagreba, izvršni direktor Udruge, ujedno veliki zagovornici jednakih mogućnosti neformalnog obrazovanja za svu djecu i mlade.

Veliki je ovo uspjeh za grad Daruvar na nacionalnoj i europskoj razini gdje se kroz udrugu mladih Impress, grad Daruvar ima prilike pozicionirati prema europskoj vodećoj strukturi stručnjaka kroz uspjeh i  postignuće.

Gradonačelnik grada Daruvara, Dalibor Rohlik i zamjenica gradonačelnika Ivana Djedović čestitali su mladima na velikom nacionalnom i međunarodnom uspjehu za mlade, udrugu, sve građane i grad općenito te zajedno s predstavnicima udruge razmotrili daljnje planove ovih značajnih mladih ambasadora  grada na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Skip to content