Search

Drage Daruvarčanke i Daruvarčani,

oblici komunikacije mogu biti različiti, a ovo je jedan od njih. Internet stranica Grada Daruvara, kao i Službena facebook stranica, platforme su za transparentan rad prema Vama građanima, kako rada Gradske uprave tako i mene samog.

Pred Gradom Daruvarom stoje veliki izazovi, a samim time i promjene. Područja gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva, turizma i poljoprivrede temelj su razvoja. Razvoj podrazumijeva nova ulaganja, investicije i zapošljavanja. U tu svrhu nedavno je obnovljen rad Razvojnog centra – buduće Razvojne agencije Daruvar. Kako bi se društvo i gospodarstvo općenito razvijalo i napredovalo, kao jedinica lokalne samouprave bit ćemo na usluzi našim poduzetnicima, obrtnicima, OPG-ovima i udrugama. Razvojni centar Daruvar u službi je bolje informiranosti pravnih i fizičkih osoba o raznim potporama koje omogućuju otvaranje novih radnih mjesta.

Daruvar je grad bogate povijesti. Još od vremena starih Rimljana, preko grofova Janković do danas, dobar geostrateški položaj i termalni izvori, omogućili su nam dobru početnu poziciju za razvoj kontinentalnog i lječilišnog turizma. Termalni vodeni park Aquae Balissae, dvorac Janković, bicikliste staze, vinske ceste, bogata gastronomska ponuda i multikulturalnost temelj su za opravdanje naslova najljepšeg malog grada u Republici Hrvatskoj.

Zajedno sa svojim suradnicima radit ću na ostvarenju navedenog i stvoriti uvjete da naš grad bude bolje mjesto za život, ugodno za stanovanje i poželjno za poslovanje. Stoga želim da se u ovaj „projekt“ uključite i Vi, kako bi zajedničkim snagama stvorili pozitivnu atmosferu i okružje u kojem će naša djeca rasti,  mladi ostajati, raditi i zasnivati obitelji, a generacije zrelije životne dobi zasluženo uživati u svojem gradu.

Vjerujem da je moja vizija grada i Vaša vizija.

 

Vaš gradonačelnik,
Damir Lneniček, univ. spec. oec.

Skip to content