Zelena čistka je zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada, najveći je to ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj. Svi lokalni napori povezani su za čišće i zelenije sutra.

Dana, 20. rujna (petak) u akciji Zelena čistka sudjelovali su: Dječji vrtić „Vladimir Nazor“ Daruvar, Češki dječji vrtić Ferde Mravenca, Češka osnovna škola J.A.Komensky i Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar, a čistili su okoliš vrtića i Julijev park, okoliš škole i dječja igrališta u njihovoj blizini. Akciji su se pridružili i članovi Udruge „Korak dalje“ Daruvar koja je očistila dječje igralište Baltazar i igralište u ulici Petra Zrinskog.

U subotu, 21. rujna čistilo se divlje odlagalište u Gornjem Daruvaru, a sudjelovali su: Darkom, Hrvatske šume, Udruga Ždralice, Liga protiv raka, Moto klub i Gradska uprava. Mjesni odbor Doljani uključio se u akciju, čistilo se područje Doljana.

Prikupljeno je cca 15 tona glomaznog otpada. Grad Daruvar osigurao je rukavice, vreće i piće te prijevoz za one koji nisu imali kako do navedene lokacije. Hrvatske vode će sutra očistiti sliv rijeke Toplice od plastike, papira, drveta i druge vrste otpada u potezu od jezera do mosta u ulici Petra Zrinskog.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.