Na Cvjetnome trgu u Zagrebu, 27. svibnja predstavljena je turistička ponuda destinacije Daruvar – Papuk. Na ukupno 13 štandova posjetitelji su imali priliku kušati i kupiti izložbene proizvode iz daruvarskog kraja i to upravo zahvaljujući domaćim proizvođačima, te je  ujedno predstavljena i turistička ponuda najuređenijeg malog grada kontinentalne Hrvatske.

Daruvarske toplice – Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju i Termalni vodeni park “Aquae Balissae”  predstavili su daruvarsku najstariju tradiciju, termalne ljekovite vode koje se u Daruvaru koriste još od doba Rimljana zajedno s novim turističkim programima, zatim bogatu povijest i tradiciju vinogradarstva i vinarstva pretočenu u kvalitetnu i jedinstvenu turističku ponudu predstavile su članice Daruvarske vinske ceste kvalitetnim daruvarskim vinima (Badel 1862 d.d.-Vinarija Daruvar i OPG Matej Kovačević), dok je kompletna ponuda upotpunjena jedinstvenim sirevima OPG-a Jareš te ponudom jedinstvenog piva Pivovare Daruvar spravljenog po stoljetnoj češkoj recepturi Staročeškog piva. Također, svoju ponudu je predstavio i OPG Vlasta Vončina sa svojim domaćim džemovima, pekmezima i rukotvorinama, zatim Pčelarstvo Daruvar i Duga grana koji su svima zainteresiranima ponudili i predstavili svoje proizvode od meda, suvenire od meda i daruvarske likere. Udruga Ždralice i Udruga Korak dalje predstavile su se svim zainteresiranima s unikatnim rukotvorinama svojih članova.

Također, Daruvar je predstavljen kao zelena oaza zdravlja, kulture, aktivnog turizma i odlične gastronomije nadomak Zagreba, a upravo je Grad Zagreb partner ovogodišnjeg „Vinodara“ koji će se održati od 04. – 11. lipnja 2017. godine. Turistička zajednica Daruvar – Papuk iskoristila je priliku da Zagrepčanima i ostalim posjetiteljima predstavi ovogodišnji program najzabavnijeg festivala vina, kao i mogućnost dolaska „Vinodar expressom“ dana 10. 6. 2017. g.  po cijeni od 30,00 kn za povratnu kartu.

Zajedno s izlagačima na Cvjetnome trgu u promociji turističke ponude destinacije sudjelovali su i povjerenica Vlade Republike Hrvatske gospođa Snježana Hopp kao i saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu i zamjenik gradonačelnika za češku nacionalnu manjinu Grada Daruvara gospodin Vladimir Bileka. Sve prisutne su pozdravili i obišli štandove pomoćnica ministra turizma Olivera Shejbal i  gradonačelnik grada Zagreba  gosp. Milan Bandić sa svojim suradnicima.

[su_slider source=”media: 4915,4912,4914,4916,4920,4917,4918,4919,4921,4922,4925,4926,4927″ limit=”32″ link=”lightbox” height=”600″ title=”no”]