U petak 19. srpnja, daruvarska Ženska klapa Stentoria sudjelovala je na završnoj večeri ženskih klapa Festivala dalmatinskih klapa na Trgu sv. Mihovila u Omišu. Te večeri nastupilo je deset najboljih ženskih klapa koje su izborile nastup nakon tri izborne večeri održane prije dva tjedna.

Klapi Stentoria ovo je bio povratak pod omišku stinu nakon dvije godine izbivanja, a ponovnim prolaskom u finale FDK Omiš i izvrsnom izvedbom pjesama Bura je vijala i Ruke, potvrdile su svoju kvalitetu i opravdale sigurnu poziciju u samom vrhu ženskog klapskog pjevanja. To je veliko priznanje s obzirom na to da su bile jedina kontinentalna klapa dalje Zagreba i to s pjevačicama koje, s izuzetkom jedne članice,nemaju nikakvu poveznicu s Dalmacijom i tradicionalnom klapskom pjesmom, te su do ovog uspjeha
došle isključivo uz veliki trud i rad.

Stentoria iz Daruvara i njena voditeljica, Romana Herout, poznati su sad već cijelom klapskom svijetu, kako zbog svoje kvalitete i nastupa na festivalima, tako i zbog svih dodatnih aktivnosti koje provodi tijekom godine s ciljem očuvanja klapske pjesme. Omiš je savršena prilika za druženje s klapašima i klapašicama, voditeljima klapa i klapskim stručnjacima i razmjenu iskustava uz, naravno, jako puno pjesme.

Ovo je klapi Stentoria četvrto sudjelovanje na Festivalu i
svaki put su izborile nastup u finalnoj večeri, a 2015. godine nagrađene su i drugom nagradom stručnog povjerenstva.

Ove godine, uz klapu Stentoria, nastupile su još klape Ventula, Luše i Orca iz Splita, Ankora iz Podstrane, Mirabella iz Omiša, Figurin iz Zagreba, Skontradura iz Dubrovnika, Preženca iz Zadra i Teranke iz Pule.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu: mo. Mojimir Čačija, Mićo Friganović,prof. Blaženko Juračić, mag.art Marijo Krnić, dr.sc. Marko Rogošić, dr.sc. Mirjana Siriščević i prof. Velebit Veršić ove godine ocijenili su da je najbolja klapa bila klapa Orca iz Splita koja je nagrađena Zlatnim štitom s povijesnim grbom Grada Omiša. Drugu nagradu srebrni štit i prvu nagradu publike, zlatni leut, dobila je splitska klapa Luše, dok je klapa Teranke iz Pule osvojila treće mjesto stručnog povjerenstva.