Danas su u Velikoj vijećnici Gradske uprave podijeljene novčane naknade za kupnju opreme namijenjene novorođenčadi, a roditelje i najmlađe Daruvarčanke i Daruvarčane pozdravila je povjerenica Vlade RH gospođa Snježana Hopp i saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika za češku nacionalnu manjinu gospodin Vladimir Bilek.

Ovakav oblik pomoći Grad Daruvar dodjeljuje već desetak godina, a unatoč tome što je na snazi Odluka o privremenom financiranju iznos ovakvog oblika pomoći nije se smanjivao.  Roditelji za prvo dijete u obitelji tako dobivaju 500 kuna, za drugo dijete 1000 kuna, dok za treće i svako iduće 1500 kuna.  Ovoga puta potporu je dobilo 20 novorođenčadi – 13 djevojčica i 7 dječaka, od čega jedan par blizanaca.

„Znamo da je ovo simboličan znak pažnje i da su troškovi odgoja daleko veći, stoga pokušavamo na druge načine pomoći roditeljima. Daruvar je jedan od rijetkih gradova u čijim se vrtićima ne mora čekati red, a osim toga sufinanciramo i cijenu vrtića, kao što sufinanciramo i projekte te programe koje provode udruge i ustanove, a koji se neposredno odnose na rad s djecom“, istaknula je povjerenica Snježana Hopp.