Povjerenica Vlade RH gospođa Snježana Hopp i saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu, ujedno i zamjenik gradonačelnika za češku manjinu gospodin Vladimir Bilek primili su u subotu, 01. travnja delegaciju Južnomoravske regije Republike Češke; Petr Hybler – člana  Vijeća Južnomoravske regije za regionalni razvoj, ruralno područje i poljoprivredu, koji je ujedno i član Odbora za međuregionalne odnose, Petr Kunc- člana Skupštine Južnomoravske regije te Terezu Dvorakovu iz kabineta župana Južnomoravske regije.

Razlog posjete delegacije prvenstveno je gospodarske prirode. Naime, osim što su gosti iz Češke Republike po prvi puta izlagali na Međunarodnom proljetnom sajmu u Gudovcu, iznijeta je ideja o partnerstvu Grada Daruvara i Južnomoravske regije kao vinske regije na idućem Vinodaru, a gostima je upućen poziv i za ovogodišnji Vinodar koji će se održati od 04. – 11. lipnja. Također, otvoreno je i pitanje investicija i to u sektoru proizvodnje i poljoprivrede, kao i području turizma, odnosno proširenja smještajnih kapaciteta.

Osim gospodarskih, velike su mogućnosti suradnje i na području obrazovanja. S tim ciljem delegacija je posjetila Češku osnovnu školu Jana Amosa Komenskog Daruvar, a prvi korak već je učinjen. Naime, predstavnici Južnomoravske regije donirali su sredstva za kupnju glasovira Glazbenoj školi Brune Bjelinskog Daruvar, a ravnateljica škole gospođa Vanda Cegledi u to ime predala im je Zahvalnicu.