Povodom obilježavanja Međunarodnog dana dječjih prava, a koji se obilježava na današnji dan, 20. studenog. , Grad Daruvar zajedno s brojnim partnerima odlučio se za sudjelovanje u najvećem događaju emocionalne inteligencije u povijesti – zajedno sa preko 250.000 sudionika, 1100 volontera u 147 zemalja iz cijelog svijeta koji zajednički organiziraju događaj pod nazivom POP-UP festival.

POP-UP festivalom se žele educirati i potaknuti djeca i odrasli da o njoj promišljaju, razvijaju i prakticiraju emocionalnu inteligenciju kroz lako primjenjive i mjerljive tehnike i vještine. Daruvarski POP-UP festival održava se od 20. – 26. studenog tijekom kojeg smo pripremili mnoge aktivnosti.

Festival započinje nizom radionica koje su učenici Ekonomske i turističke škole Daruvar pripremili za sve učenike nižih razreda svih daruvarskih osnovnih i njima pripadajućih područnih škola, dok će se danas s početkom u 17,00 sati u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar održati i radionica za odgojitelje, stručne suradnike i nastavnike osnovnih škola pod nazivom „Razvoj emocionalne inteligencije kroz dramske vježbe i igre“.

Partneri Festivala su:
zamjenica župana Bjelovarsko – bilogorske županije Tanja Novotni Golubić
Ekonomska i turistička škola Daruvar
Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar
Češka osnovna škola Jana Amosa Komenskog Daruvar
Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar
Dječji vrtić “Vladimir Nazor” Daruvar
Češki dječji vrtić Ferde Mravenca Daruvar
Češka beseda Daruvar
Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Sportska zajednica Grada Daruvara
Klub skok Daruvar
Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar
Udruga za zdravo i sretno djetinjstvo Bjelovar.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

Opširnije na stranici Ekonomske i turističke škole:
https://www.facebook.com/ekonomskaituristickaskoladaruvar/