Dana, 01. veljače 2019. godine, gradonačelnici Grada Daruvara i Zagreba, Damir Lneniček i Milan Bandić, u gradskoj palači Dverce potpisali su Povelju o suradnji i prijateljstvu dvaju gradova.

Izrazivši zadovoljstvo razvojem dobrih odnosa između Zagreba i Daruvara, a koje je potpisivanjem Povelje dobilo i službenu potvrdu, gradonačelnik Bandić je istaknuo da je cilj daljnje jačanje postojećih veza i suradnje dvaju gradova, osobito na područjima kulture, sporta, urbanističkoga i tehnološkog razvoja, gospodarstva, javnih usluga i turizma.

Zahvaljujući gradonačelniku Bandiću i njegovim suradnicima na srdačnome prijemu, gradonačelnik Lneniček je naglasio da je Povelja kruna intenzivne suradnje dvaju gradova unazad dvije godine. Ovo je povijesna prilika i velika čast za Grad Daruvar.

Potpisivanju su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Grada Daruvara i saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek, predsjednica Gradskog vijeća Grada Daruvara Snježana Sabo, pročelnica Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Vesna Šimić te pročelnik Gradskog ureda za kulturu Tedi Lušetić.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

Skip to content