Zelena čistka 2017. – 22. travnja 2017.

Grad Daruvar se i ove godine  uključio u najveću ekološku volontersku akciju čišćenja grada i divljih odlagališta otpada, Zelena čistka-jedan dan za čist okoliš u sklopu projekta Let’s do it world kao važan korak u promjeni odnosa građana prema otpadu.  Zelena čistka je jednodnevna akcija čišćenja nepravilno odbačenog otpada i divljih odlagališta otpada koja se šestu godinu za redom održava u Hrvatskoj, kao i u Daruvaru.  Cilj akcije je buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom te očuvanje okoliša, prirode i planete Zemlje.

Povodom toga, dana 9. ožujka 2017. godine u Velikoj vijećnici grada Daruvara održan je radni sastanak koji je sazvala povjerenica Vlade RH Snježana Hopp, a prisustvovali su predstavnici vrtića, osnovnih i srednjih škola, udruga civilnog društva, gradskih ustanova i institucija, a prilikom kojeg su utvrđene lokacije prikupljanja otpada, kao i lokacije za odlaganje sakupljenog otpada. Akcija čišćenja će se održati uz logističku podršku Hrvatskih šuma – Šumarije Daruvar i komunalne tvrtke Darkom.

Godine 2015. u akciji sudjelovalo je 758 volontera koji su sakupili 8 tona otpada, a 2016. godine preko 800 volontera sakupilo je 6 tona otpada.

Grad Daruvar i ovim putem poziva sve građane koji su voljni doprinijeti ovoj akciji, da se prijave na broj telefona: 043/331-241 ili na mail daruvar@daruvar.hr

zelena cistka 2