U Galeriji Grada Daruvara “Croatia osiguranje” 18. prosinca otvorena je Božićna izložba Likovne grupe “DA” Daruvar. Organizator – Grad Daruvar, svake godine organizira izložbu ove likovne grupe, a za pojedine članove organiziraju se i samostalne izložbe. Na ovogodišnjoj izloži posjetitelji mogu razgledati ukupno 75 djela izrađenih raznim tehnikama.

Izložba je otvorena do 18.01.2016. godine, a može se razgledati subotom od 11,00 – 13,00 sati i nedjeljom od 17,00 – 19,00 sati.

Ukratko o Likovnoj grupi “DA” Daruvar:

Likovna grupa “DA” Daruvar službeno djeluje od 1972. godine u različitim organizacijskim oblicima, a sada djeluje u sastavu Matice hrvatske, Ogranak Daruvar. Likovnu grupu na samom početku formiraju zaljubljenici u slikarstvo i zaljubljenici u prekrasan krajolik daruvarskog vinogorja, šuma, dvorca i daruvarskih veduta. Grupa svoje radove izlaže i u drugim sredinama u Hrvatskoj, Mađarskoj i Njemačkoj. Ova grupa likovnjaka odaziva se na sve kolonije u gradu, okruženju a i dalje kako bi prezentirala Daruvar u najljepšem svjetlu. Danas grupa okuplja 40-ak članova od kojih je aktivno njih 20-ak.

Skip to content