Društvo Darkom Daruvar d.o.o. za komunalnu djelatnost preuzela je danas novo specijalno dvokomorno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada. Isporuci vozila prisustvovao je i gradonačelnik grada Daruvara Damir Lneniček koji je tom prigodom naglasio važnost projekta, vrijedan 1,5 milijuna kuna.
Projekt je od iznimnog značaja za Grad Daruvar jer je efikasna i održiva komunalna infrastruktura jedan od glavnih prioriteta za grad. Ovo je dodatni iskorak prema povećanju udjela odvojeno prikupljenog korisnog otpada kao što su papir, plastika, biootpad i tekstil, njihovoj oporabi i konačnom smanjenju količina otpada koje se odlažu na odlagalištu Cerik.
Darkom Daruvar d.o.o. potpisao je dana 13. listopada 2020. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europske unije, Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog fonda Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. za projekt „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada poduzeća Darkom d.o.o.“ s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Ukupna vrijednost projekta je 1.497.733,37 kuna, ukupno prihvatljivi troškovi iznose 1.484.546,96 kn, za koje bespovratna sredstva iznose 85% tj. 1.261.864,91 kuna. Preostalih 15% su vlastita sredstva društva Darkom.


Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.