Jučer je u kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta Daruvar, održan koncert dubrovačkog puhačkog kvinteta te Stefani Grbić, glasovir. Koncert se uživo prenosio na službenoj Facebook stranici Grada Daruvara.
Dubrovački puhački kvintet djeluje preko dva desetljeća, a nastao je željom i potrebom većinom članova Dubrovačkog simfonijskog orkestra za glazbenim izražavanjem kroz komornu glazbu. Članovi kvinteta su poznati umjetnici koji su se usavršavali u Hrvatskoj, Slovačkoj, Italiji, Austriji i Rusiji. Pojedinačno kao i u sklopu drugih orkestara članovi kvinteta su nastupali u Carnegie Hallu u New Yorku, zatim u Milanu, Salzburgu i Moskvi.
Pijanistica Stefani Grbić svoje glazbeno školovanje započinje u rodnome gradu, a nastavlja na Akademiji za glazbu u Ljubljani gdje je diplomirala 2011. Usavršavala se i u Veroni, na Accademia della Steinway Society. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, od kojih ističe drugu nagradu na međunarodnom pijanističkom natjecanju u Firenzi 2013, i Prešernovu nagradu 2010. za interpretaciju Griegova Klavirskog koncerta u a-molu, op. 16.
Također je značajna njezina suradnja s Dubrovačkim puhačkim kvintetom.
Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.
Skip to content