U utorak 16. svibnja na Trgu kralja Tomislava, održana je izložba dječjih radova nastalih u okviru projekta EYD2015: Budućnost kakvu želimo – Lokalne vlasti za održivi razvoj. Izložbu je organizirao Grad Daruvar.

Može se reći da je to centralni događaj ovog projekta koji se u suradnji s Klimatskim savezom provodi u Gradu Daruvaru već treću godinu. Velik broj djece obuhvaćen je ovim projektom što se moglo vidjeti i na trgu. Uz izložbu radova koji su bili izloženi na štandovima, održan je prigodni program kojeg su pripremila djeca iz Češkog dječjeg vrtića Ferda Mravenca Daruvar, Dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“ Daruvar, Češke osnovne škole Jana Amosa Komenskog Daruvar, kao i Osnovne škole Vladimira Nazora Daruvar. Program je bio upotpunjen predstavom „Igre na vodi“ u izvedbi lutkarskog studija Kvak. Gledanju programa su se pridružila i brojna djeca koja nisu bila uključena u program te velik broj ostalih posjetitelja.

Projektom „Budućnost kakvu želimo“ djeca usvajaju znanja koja u redovnoj nastavi i odgojno-obrazovnom procesu ne bi imala prilike usvojiti ili barem ne u takvom obimu. Osim teorijskog znanja o održivom razvoju, kiselim kišama, prihvatljivom ponašanju u šumama, djeca su imala prilike na praktičan način naučiti o svemu navedenom u Rimskoj šumi i Petrovom vrhu.

 

 

Facebook galerija fotografija

Skip to content