U organizaciji Grada Daruvara i Razvojnog centra Daruvar u Velikoj vijećnici Gradske uprave održan je sastanak na temu izrade projekta prekogranične suradnje u kojeg će prvenstveno biti uključene udruge iz područja kulture/organizacije civilnog društva. Sastanak je vodila ravnateljica Razvojnog centra Daruvar Marija Stražičić, uz prisutnost zamjenice gradonačelnika Vande Cegledi.

Radi se o projektu koji je usmjeren na razvoj dobrog upravljanja u kulturi jačanjem suradnje organizacija civilnog društva i javnog sektora. U slučaju Grada Daruvara radilo bi se o Hrvatskom domu u kojem bi se provodio projekt „Kultura u centru – potpora razvoju javno – civilnog partnerstva u kulturi“.

Financijska sredstva u okviru ovog projekta iznose 50.000.000,00 kuna, najmanji iznos zatraženih bespovratnih sredstava može biti 300.000,00 kuna, a najviši iznos zatraženih bespovratnih sredstava može biti 2.500.000,00 kuna. Udio sufinanciranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova tj. prijavitelji/partneri ne osiguravaju sufinanciranje projekata iz vlastitih sredstava.

Nadležno tijelo u ovom slučaju je Ministarstvo kulture, a sredstva su osigurana iz Europskog socijalnog fonda.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.