Zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi primila je predstavnice Ženske klape Stentoria i čestitala ima na velikom uspjehu ostvarenom na nedavno održanom Međunarodnom festivalu klapa u Perastu u Crnoj Gori.

Prva festivalska večer namijenjena ženskim klapama održana je 30. lipnja. Cilj održavanja festivala prvenstveno je promicanje i očuvanje tradicije klapskog a capella pjevanja, ali je istodobno i natjecateljskog karaktera budući da su ženske klape nastupale pred sedmeročlanim međunarodnim ocjenjivačkim stručnim žirijem kojim je ove godine predsjedavao ugledni producent klapskog pjevanja, skladatelj, voditelj, gospodin Mojmir Čačija. Daruvarčanke su u iznimno jakoj konkurenciji ženskih klapa iz Hrvatske i Crne Gore uvjerljivo osvojile prvo nagradu „Peraški kampanio“ te postale pobjednice XVI. Međunarodnog festivala klapa Perast – 2017. Klape su izvodile po dvije tradicionalne pjesme, pri čemu je prema propozicijama festivala jedna morala biti s područja Boke Kotorske, a druga po vlastitom izboru. Nastupilo je ukupno 10 ženskih klapa: Zvizdan (Posušje), Kandelora (Zemunik), Bura (Mostar), Peružini (Pag), Narenta (Mostar), Skontradura (Dubrovnik), Diva (Široki Brijeg), Ankora (Podstrana), Štorija (Kaštel Kambelovac) i Stentoria (Daruvar).

Ovo je samo još jedan u nizu velikih uspjeha klape Stentoria. Festival dalmatinskih klapa Omiš to potvrđuje. Od 2013. godine otkako Stentoria sudjeluje na navedenom festivalu, profilirala se kao prva kontinentalna klapa kojoj je pošlo za rukom da u 49 godina organiziranja tog Festivala osvoji Srebrni štit Grada Omiša kao drugu nagradu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva (osim zagrebačkih klapa). Osim toga klapa je organizator Daruvarske klapske večeri koja se ove godine održala po četvrti put, a može se reći kako je klapska večer jedno od najiščekivanijih godišnjih događanja u Daruvaru i okolici gdje se uvijek traži mjesto više.

Još jednom, u ime Grada Daruvara čestitamo klapi Stentoria na velikom rezultatu i nesebičnom promicanju grada Daruvara u Hrvatskoj i okolnim zemljama.

20170707_131145

 

20170707_113705