Izuzetna nam je čast što možemo objaviti da je dobitnik nagrade Hrvatske turističke zajednice, „Čovjek ključ uspjeha, djelatnik godine“ u kategoriji Ostale uslužne djelatnosti, na nacionalnoj razini,  gosp. Krešo Marić iz Pivovare Daruvar! Majstoru pivaru Kreši Mariću ova vrijedna i prestižna nacionalna nagrada za djelatnika godine, dodijeljena je na Danima hrvatskog turizma 26. listopada 2016. u Bolu na otoku Braču.

Pivovara Daruvar ima tradiciju dugu preko 170 godina i najstarija je hrvatska pivovara, koja od osnivanja 1840. godine djeluje na istom mjestu.

Gospodin Krešo Marić, treća generacija u obitelji pivara, radi preko 20 godina u Pivovari Daruvar kao majstor pivar i svojim znanjem, kvalitetnim radom i iskustvom uvelike doprinosi njegovanju tradicije u proizvodnji piva po tradiciji češkog pivarstva te time stvara respektabilan brend – Staročeško pivo, koje je nadaleko poznato po korištenju prirodnih sastojaka i kvaliteti. Ujedno, gosp. Marić je inicijator i organizator Sajma nezavisnih pivara iliti Craft beer festa, koji se održava u sklopu Dana piva u Daruvaru,  kojim promovira male pivovare i craft proizvodnju piva. Kako bi bili u koraku s trendovima na tržištu, majstor pivar Krešo Marić spravlja i specijalna piva / craft piva kao što su ABBA, BART i LELA te kroz promociju tih proizvoda privlači novu skupinu turista / posjetitelja u našu destinaciju.

Kroz svoje znanje i iskustvo, a isto tako i iz ljubavi prema svojoj profesiji, gosp. Krešo Marić obogaćuje turističku ponudu destinacije Daruvar – Papuk i svakom gostu, poznavatelju piva ili ne, na inovativan i jednostavan način približi umijeće i tradiciju proizvodnje piva što ga svrstava u jednog od najboljih interpretatora turističke ponude našega područja.

Podsjetimo, to je već peta godina zaredom da djelatnici s područja grada Daruvara osvajaju nagrade Hrvatske turističke zajednice na nacionalnoj razini u kategoriji „Čovjek ključ uspjeha, djelatnik godine“ ; u 2012. godini gđa Senka Janček iz Daruvarskih toplica proglašena je djelatnikom godine u kategoriji Hortikulturni djelatnik, dok je u 2013. godini gđica Melita Pokorny, vlasnica Mini sirane Biogal, proglašena djelatnikom godine u kategoriji Djelatnik u ostalim uslužnim djelatnostima. U 2014. godini nagradu je osvojila gđa Milena Kelemin iz Pčelarstva Daruvar d.o.o. u kategoriji Djelatnik u ostalim uslužnim djelatnostima. U kategoriji Djelatnik hotelskog domaćinstva – gđa. Vesna Vizek, glavna domaćica u Daruvarskim toplicama i prvom Lječilišnom hotelu Termal*** s depadansom Arcadia***, osvojila je prvu nagradu u 2015. godini.

Kandidaturu za projekt „Čovjek ključ uspjeha, djelatnik godine“ napravila je Turistička zajednica Daruvar – Papuk u suradnji sa Turističkom zajednicom BBŽ.