Na sastanak projektnog tima EYD2015: Budućnost kakvu želimo: Lokalne vlasti za održivi razvoj održanom u gradu Cascais, Portugal ispred Grada Daruvara prisustvovale su Ivana Djedović, koordinatorica na projektu za Grad Daruvara i Ivana Jurić, asistentica na projektu. Naglasak je bio na posjetu predstavnica plemena Ashánika nekim projektnim partnerima, između ostalih i Gradu Daruvaru, te o porukama koje želimo poslati u izvješću Europskoj komisiji u idućoj godini.

Na sastanku se razgovaralo o odrađenim aktivnostima na projektu u 2015. te 2016. godine te aktivnostima koje nam slijede. Naglasila bih da su predstavnici nositelja projekta izrazili zadovoljstvo do sada odrađenim aktivnostima na projektu za Grad Daruvar.

Ovim projektom odnosno edukativnim radionicama održanim prvenstveno u prirodi na lokacijama Rimska šuma i Petrov vrh, želimo djeci starije vrtićke dobi (vrtići V. Nazor i F. Mravenec) i učenicima osnovnih škola (od 1. do 4. razreda OŠ V. Nazor i J.A. Komenskog) približiti važnost života u skladu s prirodom te ih od najmlađe životne dobi educirati o važnosti smanjenja nepotrebnog trošenja prirodnih resursa i očuvanju šume odnosno okoliša zbog njih i budućih generacija.

U studenom 2016. godine održati ćemo u gradu međunarodnu stručnu konferenciju na temu vezanu za održivo gospodarenje šumama i klimatske promjene.

 

Skip to content