Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ i ove godine obilježavamo Dječji tjedan i to od 5. do 11. listopada.

Dječji tjedan tradicionalna je godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.

Cilj Dječjeg tjedna je usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, poticati volonterski, društveni i stručni rad odraslih s djecom te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

I daruvarski vrtići, škole, udruge i ustanove uključit će se u obilježavanje Dječjeg tjedna različitim aktivnostima: kreativnim radionicama, sudjelovanjem na KIKI festivalu, izložbama, plesom, pjesmom, sportskim igrama te aktivnostima na otvorenom. Ove godine sva događanja uglavnom se održavaju u prostorima odgojno – obrazovnih ustanova zbog epidemioloških razloga uzrokovanih virusom COVID-19 što neće spriječiti naše male sugrađane i da u ovim posebnim okolnostima budu što kreativniji i ukažu odraslima na prava i potrebe koje imaju u svojoj lokalnoj zajednici.