Dostojanstveno i primjereno situaciji u kojoj se nalazimo, obilježavanje 01. rujna – godišnjice oružanog napada na naselje Doljani, pogibije branitelja i mještana te pogibije prve žrtve s bjelovarskog područja ove godine obilježeno je u skladu s mjerama zaštite i sprječavanja širenja pandemije koronavirusa.
Na ovaj dan 01. rujna, svake godine, obilježava se godišnjica oružanog napada na naselje Doljani , pogibije policajaca PP Daruvar Eugena Lapčića, Srećka Manđinija, dok su dva pripadnika teže ranjena Danko Ružička i Alfons Tutić.
Život su izgubila i tri pripadnika Odreda narodne zaštite iz naselja Doljani; Željko Bublić, Vlado Plažanin i Tihomir Lneniček, dok je 12 branitelja i civila ranjeno.
Istovremeno je napadnut i policijski punkt u Donjem Daruvaru u kojem je život izgubio hrvatski redarstvenik i pripadnik Policijske postaje Bjelovar, Tihomir Vrdoljak, koji je ujedno i prvi poginuli hrvatski branitelj u Domovinskom ratu s bjelovarskog područja.
Počast stradalima odali su paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca roditelji i obitelji poginulih, predstavnici Policijske uprave Bjelovarsko – bilogorske, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada Daruvara, predstavnici Bjelovarsko – bilogorske županije te građani.
Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća održala se sveta misa za poginule kod spomen obilježja u Doljanima.
Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.