04. rujna 2020. godine u prostoru Velike vijećnice zgrade Brodsko – posavske županije potpisani su i uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru programa Zaželi koji se financira iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.). Jedan od korisnika kojemu je uručen ugovor je i Grad Daruvar, koji je predstavljao gradonačelnik Damir Lneniček i izvršni direktor Udruge osoba s invaliditetom Daruvar Davor Marić.
Ugovore su svečano uručili državni tajnik Ministarstva rada i mirovinskoga sustava Dragan Jelić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.
Razvojna agencija Daruvar – RADA za grad Daruvar pripremila je projektnu prijavu „Zaželi dostojanstven život u Daruvaru“, u sklopu poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.” koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“. Projekt je odobren s iznosom od 2.273.725,00 kuna, a stopa financiranja je 100%. Projektni partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Daruvar.
Predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci kojim se omogućuje pripadnicima ciljanih skupina pomoć za uključivanje na tržište rada na 12 mjeseci, u svrhu potpore i podrške starijim osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici, predviđeno je obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih žena.
„Zaželi dostojanstven život u Daruvaru“ će, u ova teška gospodarska vremena, osigurati zaposlenje za 25 nezaposlenih žena, tijekom godinu dana, na poslovima pomoći u kući za 150 korisnika (osoba s invaliditetom, starijih i nemoćnih).
Ugovor je potpisao i korisnik gosp. Zlatko Bakunić za projekt „Zaželi bolje sutra“, predstavnik Općine Končanica koja je u partnerstvu s Općinom Dežanovac i obaveznim projektnim partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Daruvar prijavila projekt na isti poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“. Projekt je također pripremljen od strane Razvojne agencije Daruvar – RADA. Odobren je iznos od 1.828.750,00 kn, osigurano je zaposlenje za 20 nezaposlenih žena s područja općina Končanica i Dežanovac te pomoć u kući za 120 korisnika.
Gore navedeno donosi ukupno 4.102.475,00 kn u 18 mjeseci u svrhu zapošljavanja žena te potporu i podršku starijim osobama u nepovoljnom položaju!
Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.