Europski socijalni fond u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. raspisao je natječaj tipa otvorenog poziva za dostavu projektnih prijedloga za Promociju zdravlja i prevencija bolesti – faza 1. Projektni prijedlog „Otvorimo vrata zdravlja“ odobren je 22.10.2019. godine.

Dana, 29. studenog 2019. godine s početkom u 11,00 sati u Udruzi umirovljenika u Garešnici, održana je Početna konferencija projekta „Otvorimo vrata zdravlja“.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici partnerskih gradova Daruvara, Novske, Lipika, predstavnici partnerskih udruga Dijabetičke udruge Garešnica, predstavnici Udruge osoba s invaliditetom Grubišno Polje i Udruge invalida rada Virovitica, predstavnici korisnika projekta Centra za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje Krugovi iz Zagreba, predstavnici lokalnih i regionalnih ustanova i organizacija, predstavnici regionalnih i lokalnih medija, suradnici u projektu, građanke i građani.

Cilj projekta je povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti na području obuhvaćenom projektnim aktivnostima. Naglasak u prevenciji biti će na najvećim zdravstvenim problemima stanovništva, pobolijevanja i smrtnosti povezanih s kroničnim nezaraznim bolestima, što se povezuje s nezdravim stilovima života.
Stanovništvo u ruralnim sredinama u težem je položaju u odnosu na stanovništvo u gradovima i stoga ćemo ovim projektom nastojati doprijeti do njih i povećati razinu informiranosti o prevenciji bolesti i promociji zdravlja. Bolji pristup preventivnim programima i samostalna briga o zdravlju pridonijet će poboljšanju zdravstvene slike na tim područjima, posebno zdravlja djece i ranjivih skupina društva.
Projektom „Otvorimo vrata zdravlja“ utjecat ćemo na povećanje znanja i svijesti građana s područja četiri županije o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti, a kroz aktivnosti na internetskom portalu „Vrata zdravlja“ i na području cijele RH.

Grad Daruvar je Partner na projektu.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.