Udruga „Korak dalje“ u suradnji s Centrom za civilne inicijative bila je suorganizator radionice pod nazivom „Koraci u pripremi i provođenju crowdfunding kampanje za udruge“ koja će se danas održala u Velikoj vijećnici Gradske uprave.
Radionica je bila namijenjena svim predstavnicima organizacija civilnoga društva, ustanova u zajednici i jedinica lokalne samouprave te je koncipirana u dva dijela: u prvom dijelu pokretači crowdfunding platforme za udruge „Čini pravu stvar“ predstavili su funkcioniranje platforme te dosadašnje uspjehe projekata udruga koje su ostvarile financiranje na taj način, a potom je zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi, ujedno i ravnateljica Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar predstavila i podijelila svoje iskustvo stečeno kroz provedenu crowdfunding kampanju „Magical sounds“.
U drugom dijelu polaznici radionice prošli su sve korake u pripremi i provođenju uspješne crowdfunding kampanje uz teorijski i praktični model rada. Edukaciju su vodili predstavnici Udruge osoba s invaliditetom SMŽ/GrAk – Građanski aktivizam, koji su dovršili edukaciju „Crowdfunding akademija“ te usvajali znanja najznačajnijih stručnjaka na području crowdfundinga u Hrvatskoj.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.