Održana je završna konferencija projekta Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar. Nositelj projekta je Astronomsko društvo Kumova slama, a Partneri na projektu su Grad Daruvar, Ženska klapa Stentoria, Foto film klub Daruvar, Pučko otvoreno učilište Daruvar te Razvojna agencjia Daruvar.Projekt je započeo s provedbom 29.05.2020., a traje do 29.05.2020..Ukupan iznos projekta je 1.014.859,09 kn. Stopa financiranja je 100%.
Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Cilj projekta je unaprijeđenje suradnje organizacije civilnog društva i lokalne zajednice na području grada Daruvara kroz revitalizaciju Društveno kulturnog-doma Daruvar i razvoj kulturnih programa za lokalni razvoj kroz jačanje civilno-javnog partnerstva i kapaciteta organizacija civilnog društva. Kroz projekt će se potaknuti razvoj i održivost već postojećih programa, aktivnosti i projekata OCD-a te razviti novi programi. Društveno-kulturni centar Daruvar postat će sjedište društveno-kulturnih zbivanja u Daruvaru što će doprinijeti povećanju kvalitete života svih stanovnika Daruvara.
Kroz projekt se je izradilo istraživanje i mapiranje potreba i potencijala zajednice te plan razvoja programa Društveno-kulturnog centra Daruvar. Dokumentom su se definirali najbolji modeli dobrog upravljanja prostorom u javnom vlasništvu koji će se primijeniti u praksi i godinama nakon završetka provedbe projekta. Takav dokument sredstvo je operacionalizacije i provedbe određenih aktivnosti u razvoju kulturne infrastrukture i participacije građana u kulturnom životu.
Uređenjem prostora udrugama se se pružili adekvatni uvjeti za njihovo djelovanje te se je time stvorio temelj za porast broja kulturnih programa i manifestacija organiziranih od strana udruga ali i ostalih institucija. Samim time otvorila se je mogućnost za popunjavanje kulturnog sadržaja u gradu tokom zimskih mjeseci. Na web stranici Grada Daruvara bit će objavljen kalendar događanja te će biti koordinator zadužen za daljnje aktivnosti. Prostor će i dalje biti u funkciji te na raspolaganju svim zainteresiranima.
Galeriju fotografija možete pogledati