Dana 29. listopada (subota) 2016. godine od 10,00-18,00h na Trgu Petra Preradovića- Cvjetnome trgu u Zagrebu održano je predstavljanje turističke ponude destinacije Daruvar – Papuk. Na Cvjetnom trgu, u subotu, predstavili su se turistički ponuđači na 16 štandova;

Daruvarske toplice – Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju i Termalni vodeni park “Aquae Balissae” su predstavili našu najstariju tradiciju, termalne ljekovite vode koje se u Daruvaru koriste još od doba Rimljana, zatim bogatu povijest i tradiciju vinogradarstva i vinarstva pretočenu u kvalitetnu i jedinstvenu turističku ponudu predstavile su članice Daruvarske vinske ceste kvalitetnim daruvarskim vinima (Badel 1862 d.d. – Vinarija Daruvar i OPG Matej Kovačević), dok je kompletnu ponudu upotpunila i ponuda jedinstvenih sireva Biogal sirane i OPG-a Jareš te ponuda jedinstvenog piva Pivovare Daruvar spravljenog po stoljetnoj češkoj recepturi Staročeškog piva. Turistička zajednica Daruvar – Papuk posjetitelje je pozvala na proslavu Martinja koja će se održati 12. studenog 2016. godine. u Daruvaru.

Također svoju ponudu su predstavili i uzgajivač šafrana, koji radi suvenire od šafrana, zatim OPG Vlasta Vončina sa svojim domaćim džemovima, pekmezima i rukotvorinama, Pčelarstvo Daruvar i Duga grana koji su svim zainteresiranima ponudili i predstavili svoje proizvode od meda, suvenire od meda i daruvarske likere, a Ekonomska i turistička škola Daruvar je predstavila „Slatke suvenire“ koje sami rade i za koje su osvojili međunarodno priznanje u 2015. godini. Udruga Ždralice i Udruga Korak dalje ponudile su svim zainteresiranima unikatne rukotvorine svojih članova.

Sve prisutne na Cvjetnome trgu, od 10,00-16,00h zabavljao je tamburaši KUD-a “Kamen” Sirač koji su kroz pjesmu predstavili i etno tradiciju te kulturno nasljeđe destinacije.

[su_slider source=”media: 3655,3656,3657″ limit=”32″ link=”lightbox” title=”no”]