Povodom obilježavanja Dana Grada Daruvara u Galeriji Grada Daruvara „Croatia osiguranje“ otvorena je izložba slika daruvarske slikarice Mire Boroš – Život s bojama.

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi, a program otvorenja izvedbama je upotpunila Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar.

Mira Boroš je kao nastavnica likovne kulture odgojila brojne generacije učenika, bila organizatoricom brojnih kulturnih događanja u Daruvaru, sudjelovala je na mnogim skupnim izložbama i likovnim kolonijama u zemlji i inozemstvu, a priredila je i nekoliko samostalnih izložbi.

Daruvar kao jedan od najuređenijih i najljepših malih gradova u Hrvatskoj koji ima prekrasne parkove i očuvanu arhitekturu, česta je tema autoričinih slika, bilo da se radi o zanimljivoj staroj fasadi, prizoru iz parka, ulice ili okolice grada koja obiluje vinogradima, riječnim tokovima i šumama. Sklona je ekspresivnom, brzom načinu rada kod kojeg su doživljaj i osjećaj na prvom mjestu.

Izložba je otvorena do 28. svibnja, a razgledati ju možete subotom od 11,00 – 13,00 sati te nedjeljom od 17,00 – 19,00 sati, dok ostalim danima izložbu možete pogledati uz prethodnu najavu u sobi br. 14 Gradske uprave ili na br. telefona 043/331-241.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.