Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se danas s početkom u 11 sati na Trgu kralja Tomislava. Program je započeo zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti kojeg su zajedničkim snagama ispred Grada Daruvara zapalili zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi i s predstavnicima Plazma Sportskih Igara mladih, a prisutne je pozdravio i saborski zastupnik te zamjenik gradonačelnika Vladimir Bilek i predsjednica Gradskog vijećaSnježana Sabo.

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Daruvara i okolice koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici natjecanja plasirat će se na državnu završnicu Plazma sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja.

Na svim točkama događanja na trgu bio je smješten informativno – edukativni kutak za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje„ Zajedno više možemo – u akciji s policijom“ u kojem su se provodile aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova.

Osnovnoškolci su imali priliku naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije i obići policijska vozila i motore.

Coca-Cola kutak bio je orijentiran na nogometnu tematiku i pun okrijepe za sve, a kako bismo svi bili savjesni i očuvali našu prirodu sve bočice sokova i vode prikupile su se za recikliranje.

Nakon paljenja plamena u Daruvaru, Turneja će nastaviti svoj put središnjim trgovima u gradovima u kojima će se održavati javne manifestacije u sklopu Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih tijekom travnja i svibnja u cijeloj Hrvatskoj.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci.

Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

Skip to content