Obavještavamo građane Grada Daruvara da Grad Daruvar u suradnji s komunalnim društvom Darkom d.o.o. počinje s podjelom spremnika za korisni otpad za kućanstva na području Grada Daruvara. Građani koji imaju zelene spremnike za komunalni otpad dobit će besplatno plave i žute spremnike, a građani u urbanom dijelu Grada i smeđe spremnike za prikupljanje biootpada. Podjelu navedenih spremnika počinjemo u srijedu, 24.11.2021., a planirani rok završetka je tijekom siječnja 2022.godine. Plave, žute i smeđe spremnike dijelit ćemo po definiranim područjima (naseljima s popisom ulica).

U prvom tjednu, od srijede 24.11.2021. do petak 26.11.2021., planiramo podjelu u naselju Livade i u dijelu Radićeve ulice od kućnog broja 46 do kućnog broja 123 (od kružnog toka do početka naselja Doljani) i naseljem Vrlikom. Spremnici će biti dijeljeni po kućanstvima u vremenu od 8:00 do 14:00 sati, a u vremenu od 14:00 do 17:00 sati spremnike ćete moći osobno preuzeti na unaprijed određenoj lokaciji unutar pojedinih područja. Za naselje Livade to je Trg branitelja Daruvara (kod tenkova).

U drugom tjednu podjele, od ponedjeljka, 29.11.2021. do petka, 3.12.2021., obuhvatit će se naselje Kalvarija s ulicama Žrtava Fašizma, Dubravka, Marina Držića, Voćarska, Nikole Tesle, A.K. Miošića, D. Domjanića, L. Botića.

Obavijesti o daljnjoj podjeli po terminima i definiranim područjima (naseljima s popisom ulica) korisnike ćemo informirati putem Radio Daruvara i službenih Facebook i Web stranica Društva.

Napominjemo da:

  • Pri preuzimanju spremnika je obvezan potpis,
  • Spremnici se daju samo korisnicima koji koriste uslugu odvoza MKO,
  • Uz osobno preuzimanje, korisnici mogu zadužiti i drugu osobu koja će u njihovo ime preuzeti spremnike, a ta druga osoba će upisati svoj OIB i dati svoj potpis,
  • Korisnik koji ima dva zelena spremnika dobiva po jedan spremnik za koristan otpad.

Ukoliko korisnik nije u mogućnosti preuzeti gore navedene spremnike u naznačenom terminu, nakon podjele u tom području može iste preuzeti na lokaciji Reciklažnog dvorišta u Daruvaru, Josipa Kozarca 23, u neposrednoj blizini komunalnog društva Darkom, u radnom vremenu; pon – pet: 14:00 – 16:00 i sub: 9:00 – 13:00 sati.

Za sve informacije ili upite možete nam se obratiti putem elektroničke pošte: otpad@darkom-daruvar.hr ili putem mobitela na: 091 6440 180.

Odvojenim prikupljanjem otpada i njegovim iskorištavanjem, brinemo o zaštiti okoliša i našoj djeci ostavit ćemo ljepši i čišći okoliš. Za ljepši Daruvar!

Napomena:

O datumu početka odvoza biootpada, putem smeđih spremnika, svoje korisnike obavijestiti će naknadno komunalno društvo Darkom d.o.o..