Od danas, 04. veljače ponovno se možete voziti vlakom sa Željeničkog kolodvora Daruvar. Nakon rekonstrukcije pruge u promet je ponovno stavljena dionica Virovitica – Daruvar – Banova Jaruga.

Od 5. veljače u promet će biti uvedeno 13 vlakova; dva vlaka vozit će na relaciji Virovitica – Banova Jaruga – Virovitica, devet vlakova na relaciji Daruvar – Banova Jaruga – Daruvar, a dva vlaka namijenjena prvenstveno prijevozu studenata vozit će petkom na relaciji Zagreb GK – Daruvar – Virovitica i nedjeljom na relaciji Virovitica – Daruvar – Zagreb Glavni kolodvor.

Nakon polaska vlaka predstavnici Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije i HŽ Putničkog prijevoza potpisali su Sporazum o sufinanciranju prijevoza učenika i studenata.

Današnja promotivna vožnja u smjeru Banove Jaruge i Zagreba bila je besplatna za sve građane, a vožnji su prisustvovali; u ime Ministarstva mora, prometa i infrastrukture državna tajnica dr. sc. Nikolina Brnjac i savjetnik ministra Igor Radić, župan Bjelovarsko – bilogorske županije Damir Bajs, zamjenici župana Tanja Novotni Golubić i Saša Lukić, saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Vladimir Bilek, kao i zamjenica Vanda Cegledi.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.