Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Daruvar se zajedno sa brojnim partnerima i ove godine pridružuju globalnom pokretu neprofitne organizacije Six Seconds koja ima podršku UNICEF-a, za promicanje važnosti emocionalne inteligencije, prava i dobrobiti djece.

U okviru ovog festivala organizirano je niz događanja a ovaj tjedan su u našim osnovnim školama; OŠ Vladimira Nazora Daruvar i ČOŠ J.A.Komenskog Daruvar, kao i njihovim područnim školama, provedene radionice na temu emocionalne inteligencije.

Radionice su kreirali američki stručnjaci za emocionalnu inteligenciju, sa engleskog jezika su ih preveli učenici Centra izvrsnosti iz engleskog jezika BBŽ a za daruvarske učenike su radionice pripremile i provele pedagoginje Martina Demeter Franjić (OŠ Vladimira Nazora Daruvar) i Ana Švandrlik (ČOŠ J.A.Komenskog Daruvar) uz pomoć psihologinje Kristine Kanis Uldrijan. Kroz zabavne i edukativne aktivnosti, učenici 3.,4. i 7.,8. razreda su prakticirali vještine emocionalne inteligencije.

Emocionalna inteligencija je mjerljiva, znanstveno potvrđena vještina koja se može naučiti a povećava učinkovitost, poboljšava odnose, dobrobit i kvalitetu života te je jedna od top 6 vještina za koje svjetski stručnjaci tvrde, da će poslodavci najviše tražiti u budućnosti; u svijetu u kojem će sve više dominirati roboti, umjetna inteligencija i virtualna stvarnost.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.