U najveći događaj na temu promicanja važnosti emocionalne inteligencije djeteta u povijesti – POP UP Festival uključila se i Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno grad Daruvar s partnerima; Ekonomska i turistička škola Daruvar ; Osnova škola Vladimir Nazor, Češka osnovna škola J.A. Komenskog, Češki dječji vrtić Ferde Mravenca, Dječji vrtić “Vladimir Nazor” Daruvar, Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar, Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar, Klub Skok Daruvar, Sportska zajednica grada Daruvara i Češka beseda Daruvar – o čemu smo vas obavijestili početkom tjedna.

Zajedno s preko 250.000 sudionika, 1000 volontera u 130 zemalja i partnerskih organizacija iz cijelog svijeta kroz druženja, aktivnosti i radionice poticale će ljude na zagovaranje, promicanje i slavljenje prava djece, provođenje u dijaloge i akcije koje će graditi bolji svijet za našu djecu.

Završnog vikenda Festivala, POP UP se preselio u Češki dom u kojem se održavaju kreativno socijalizacijske radionice za djecu, plesne igre te Baby handing radionica, a usporedno roditelji mogu kupiti ili prodati stvari za svoje namlađe na Dječjem bazaru. Program u Češkom domu, kao i bazar održat će se i sutra 26.11. od 10,00 sati.

Festivalu su ispred Bjelovarsko – bilogorske županije nazočile zamjenice župana; Tanja Novotni Golubić koja je ujedno i inicijatorica Festivala i Bojana Hribljan, a ispred Grada Daruvara podršku su pružili gradonačelnik Damir Lneniček i zamjenik gradonačelnika Vladimir Bilek.