Udruga „Ždralice“ Daruvar organizator je Festivala kreativnosti – DA kreativa! koji se danas održao u Hrvatskom domu u vremenu od 10 do 13 sati. Na festivalu kreativnosti svoje radove izložili su pojedinci i institucije koje se bave kreativnim radom i aktivnostima.

Uz izložbeni i prodajni dio festivala, kreativnost na djelu mogli su izraziti posjetitelji kroz šest prigodnih i besplatnih kreativnih radionica u kojima su učenici, učitelji, roditelji i drugi zainteresirani mogli naučiti izraditi zanimljive ukrasne i uporabne predmete, što je posebno primjenivo u ovo predblagdansko vrijeme.

Radionice su bile za sve besplatne, a materijali osigurani. Po broju posjetitelja može se zaključiti kako je prvi festival kreativnosti prošao vrlo uspješno, a mnogi su sa sobom ponijeli svojim kućama unikatne ukrasne ili uporabne predmete koje su vlastitim rukama izradili mali i veliki kreativci.

Festival kreativnosti podržali su i gradonačelnik Damir Lneniček i zamjenik gradonačelnika Vladimir Bilek ispred Grada Daruvara, kao i zamjenice župana Bojana Hribljan i Tanja Novotni Golubić ispred Bjelovarsko – bilogorske županije.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.