U organizaciji Grada Daruvara i Savjetodavne službe Daruvar održan je sastanak povjerenice Vlade RH za Grad Daruvar, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, graditeljstvo, prostorno uređenje i komunalne djelatnosti Grada Daruvara, predstavnika Savjetodavne službe Daruvar i vlasnika obrta „Gospodarstvo Moulis“ s predstavnicima Upravnog odjela za poljoprivredu Istarske županije, Općine Tinjan i predstavnika Centra za razvoj Općine Tinjan (CEROT).

Tema sastanka bila je suradnja i realizacija vezana za podizanje nasada lijeske sorte „Istarski duguljasti“ na području Općine Tinjan, koja proizvodnja je sačuvana na daruvarskom području i ovom suradnjom se istarski lješnjak vraća natrag u svoju sredinu.

„Gospodarstvo Moulis“ kao najveći proizvođač istoimene sorte pokušat će opskrbiti Centar za razvoj Općine Tinjan s njihovom autohtonom sortom lijeske i to za površinu od 10 ha.

Tema sastanka bila je i početak dugogodišnje suradnje Grada Daruvara, Istarske županije  i Općine Tinjan na području gospodarstva i turizma,  suradnja oko manifestacija,  a poseban naglasak je dan na Internacionalni sajam pršuta Tinjan i Vinodar – najzabavniji festival vina.

Nakon održanog sastanka gosti iz Istre u pratnji Savjetodavne službe i „Gospodarstva Moulis“ obišli su nasade lijeske na području grada Daruvara.