Međunarodni klub žena prošle je godine proveo humanitarnu akciju za podršku dvjema daruvarskim odgojno – obrazovnim ustanovama. Radi se o uređenju igrališta Dječjeg vrtića Vladimir Nazor Daruvar i rekonstrukciji pozornice u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Daruvar. U sklopu humanitarne akcije koja se održala za vrijeme prošlogodišnjeg Božićnog sajma na Zagrebačkom velesajmu postavljen je promotivni štand s materijalima o akciji i lutrijama za prilog podrške.

Akcijom su prikupljena značajna sredstva, a predstavnice Međunarodnog kluba žena, njih ukupno 31, od čega 17 supruga veleposlanika, jučer su posjetile Daruvar i uvjerile se u ostvarene rezultate koji su iznad svih očekivanja. Naime, prikupljenim sredstvima kupljene su sprave za dječje igralište u Dječjem vrtiću Vladimir Nazor Daruvar a također će se izmijeniti i 85% stolarije na vrtićkim zgradama koje se nalaze u Gajevoj ulici. Vrtićanci su za posjetiteljice izveli prigodan program. Članice Međunarodnog kluba žena posjetile su i kino dvoranu Pučkog otvorenog učilišta Daruvar u kojoj se nalazi novi klavir i prostorija koja je uređena sredstvima od donacija posjetiteljica. Inače, klavir je kupljen uz pomoć prikupljenih donacija tijekom još jedne humanitarne akcije pod nazivom „Magical Sounds“, a učenici Glazbene škole predstavili su se s tri glazbene točke.

Daruvar je posjet uvaženih gošća također iskoristio kako bi im pokazao svoje kulturne znamenitosti, simbole i ono po čemu je poznat. Delegacija je posjetila Dvorac Janković, Pivovaru Daruvar te se prošetala Lječilišnim perivojem Julijevog parka, a posjet je završio jedinstvenim događajem i doživljajem – kavom i čajem na Antunovom vrelu pripravljenim s termalnom vodom.

Delegaciju Međunarodnog kluba žena ispred Grada Daruvara pozdravila je Povjerenica Vlade Republike Hrvatske gospođa Snježana Hopp, saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika za češku nacionalnu manjinu gospodin Vladimir Bilek te predstavnik Bjelovarsko – bilogorske županije gospodin Ratko Kovačić. Povjerenica je tom prigodom ispred Grada Daruvara poklonila u znak zahvalnosti koordinatorici za humanitarni rad Međunarodnog kluba žena gospođi Jasenki Bohaček Knežević sliku s motivom Centralne blatne kupke, autorice Kornelije Konecki.

 

Skip to content