Grad Daruvar – nositelj projekta, u suradnji s partnerima Općinom Sirač i Turističkom zajednicom Daruvar – Papuk, na natječaj Ministarstva turizma RH kandidirao je projekt BICIKLISTIČKA RUTA ,,SPRING ROUTE” – UREĐENJE 4 BICIKLISTIČKIH ODMORIŠTA (1. faza projekta).

Cilj ove biciklističke rute je spajanje izvora termalne vode u Daruvaru i izvora pitke vode u Siraču putem uređenja 4 biciklističkih odmorišta i to u centru grada (postavljanjem solarnih klupa Easybench i seta Easybike), zatim u Markovcu (postavljanjem setova klupa i stolova od drveta, stalaka za bicikle, stalaka za popravak bicikla, roštilji, interpretacijske ploče), u Bijeloj na Izletištu Purnica (postavljanjem setova klupa i stolova od drveta, stalaka za bicikle, stalaka za popravak bicikla, roštilja i interpretacijske ploče) i četvrto u Siraču na kojem su također postavljene solarne klupe Easybench i seta Easybike.

Današnjim postavljanjem i uređenjem biciklističkih odmorišta u centru grada Daruvara i općine Sirač završena je 1. faza projekta, dok će početkom 2018. godine biti završena i 2. faza projekta i to izradom biciklističke karte Spring route na kojoj će se nalaziti sve karakteristike rute s GPS koordinatama, opis staze, popisom atrakcija na ruti i sl. (karta će biti dostupna u tiskanom i digitalnom obliku).

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.