Predstavnici udruga i ustanova s područja Grada Daruvara potpisali su 6. travnja  s Bjelovarsko – bilogorskom županijom ugovore o izravnoj dodjeli sredstava u ukupnoj vrijednosti od 31 tisuću kuna. Rezultat je to nedavno potpisane Odluke o financiranju udruga i ustanova koje djeluju na području Grada Daruvara, a koju je potpisao župan bjelovarsko – bilogorski g. Damir Bajs. Potpisom same Odluke, ali i ovih Ugovora, omogućeno je da udruge i ustanove koje djeluju pod nadležnosti Grada Daruvara i dalje normalno funkcioniraju, unatoč smanjenom financiranju Grada Daruvara radi Zakonom utvrđenih okolnosti.

Pored župana g. Damira Bajsa i predstavnika udruga i ustanova kao potpisnika, ugovori su se potpisivali i u prisustvu zamjenice župana gđe. Đurđice Ištef Benšić te povjerenice Vlade RH gđe. Snježane Hopp na ukupno tri lokacije.

Na adresi Petra Preradovića 26 ugovori su potpisani s Udrugom osoba s invaliditetom Daruvar, Udrugom invalida rada Daruvar, Udrugom gluhih i nagluhih Daruvar, Udrugom slijepih Daruvar, Udrugom distrofičara, oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neromuskularnih oboljenja Daruvar i Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Korak dalje“ Daruvar. Na drugoj lokaciji u Strossmayerovoj 32, ugovori su potpisani sa SKD „Prosvjetom“ pododbor Daruvar, Zajednicom Tehničke kulture, Moto klubom Daruvar, Foto film klubom Daruvar, Aeroklubom Ždral Daruvar i Radio klubom Jan Hus Daruvar. Na posljednjoj lokaciji na Trgu dr. Franje Tuđmana 4, ugovore su potpisali Matica umirovljenika Daruvar, Ogranak Matice hrvatske Daruvar i Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Daruvara.

Sredstvima Županije bit će sufinanciran rad ukupno 30 udruga i ustanova koje djeluju na području Daruvara. Povjerenica Vlade RH gđa. Snježana Hopp tom je prigodom izjavila:

„Još jednom, zahvalit ću se županu na izuzetnoj pomoći sada kada Grad ima privremeno financiranje i kada ne može ispuniti obveze prema udrugama, onako kako to inače može kada imamo proračun.“

[su_slider source=”media: 4517,4518,4519,4520,4521,4522,4524″ limit=”32″ link=”lightbox” height=”600″ title=”no”]