U radnom posjetu Gradu Daruvaru 15. ožujka boravio je župan Bjelovarsko – bilogorske županije Damir Bajs sa suradnicima. Prvi od niza sastanaka održan je u Gradskoj upravi s povjerenicom Vlade Republike Hrvatske za Grad Daruvar Snježanom Hopp. Sastanku je ispred Grada Daruvara nazočio i saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika za češku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek. Obzirom da se Grad Daruvar trenutno financira na temelju Odluke o privremenom financiranju, teme sastanka bile su usmjerene prema održavanju redovnog funkcioniranja Grada što se prije svega odnosi na ustanove, udruge i provedbu projekata.

DSC_0008

Sudionici sastanka složili su se kako proračunskim korisnicima Grada Daruvara treba omogućiti nesmetano djelovanje, stoga će Županija iz svojih redovnih sredstava ali i tekućih rezervi potpomagati korisnike dopunskim financiranjem do kraja mjeseca lipnja. Povjerenica Vlade RH Snježana Hopp službenim će putem uputiti i dopis županu u kojem će se popisati sva događanja na području Grada do konstituiranja novog saziva Gradskog vijeća i izbora gradonačelnika. Budući da je Daruvar turističko središte županije i perjanica kontinentalnog turizma, već tradicionalne manifestacije poput Vinodara važne su ne samo iz turističkog, nego i gospodarskog aspekta, stoga je kontinuitet njihovog održavanja važno zadržati. Županija će stoga sufinancirati događanja u kojima Grad Daruvar trenutno ne može financijski sudjelovati u punom iznosu. Povjerenica Vlade RH Snježana Hopp na kraju sastanka izjavila je:

„U ime Grada i u svoje osobno ime, zahvalila bih se županu Damiru Bajsu i njegovim suradnicima na posjetu Gradu Daruvaru. Posebno bih se zahvalila na pomoći koju nam je ponudio u financijskoj potpori svih manifestacija koje će se događati u periodu do izbora, odnosno do uspostave Gradskog vijeća i izbora gradonačelnika, u potpori udrugama i projektima koje smo dogovorili u kojima Grad ne može sada participirati. Tu gdje Grad treba biti potpora, Županija je dala svoj prijedlog da u tome sudjeluje, umjesto Grada“, rekla je Snježana Hopp.

Župan je prilikom posjete Daruvaru u pratnji suradnika i povjerenice Vlade RH obišao i Osnovnu školu Vladimira Nazora, Glazbenu školu Brune Bjelinskog  i Češku osnovnu školu J.A. Komenskog.

[su_slider source=”media: 4405,4406,4407,4408,4409,4410,4411,4402,4403″ limit=”32″ link=”lightbox” height=”600″ title=”no”]