U organizaciji Ekonomske i turističke škole Daruvar te u sklopu programa Festivala tolerancije koji „putuje“ po Hrvatskoj, u daruvarskoj kino dvorani prikazan je film „Tajne rata“. Radi se o višestruko nagrađivanom nizozemskom filmu čija je radnja smještena za vrijeme Drugog svjetskog rata, vrijeme kada različita politička opredijeljenost obitelji dvojice prijatelja odvodi na različite strane.

Posebno mjesto u sklopu festivala zauzimaju „Edukacijska jutra“ u sklopu kojeg je učenicima i ostalim prisutnima bilo prikazano svjedočanstvo gospodina Branka Lustiga, čovjeka koji je preživio strahote koncentracijskih logora. Cilj ovog projekta je zajedno se prisjetiti  i više naučiti o jednom od najmračnijih dijelova ljudske povijesti – holokaustu.

Prikazivanjem ovog programa Ekonomska i turistička škola Daruvar postala je ukupno 16. po redu u Hrvatskoj koja se uključila u Festival tolerancije, a ne smijemo zaboraviti još jednom naglasiti da je upravo Ekonomska i turistička škola Daruvar prva škola u Hrvatskoj koja nosi naziv „Mirotvorna škola“. Program su glazbenom točkom upriličili učenici Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar.