Od 23. do 30. travnja u Daruvaru se održao VI. Tjedan zdravlja Bjelovarsko – bilogorske županije u organizaciji udruge Impress. Projekt je to kojim se promiče zdrava prehrana, zdravi život, pomaže u razmjeni informacija koje su vezane za zdravlje, potiče tjelovježba i rekreacija te promiču zdravi proizvodi koji utječu na podizanje kvalitete života. Osim razmjene znanja i informacija na temu zdravlja, povezivanje stručnjaka i liječnika, ovim projektom omogućuje se poduzetnicima, obrtnicima, neprofitnim organizacijama i klubovima da svim sudionicima predstave svoje usluge, proizvode i djelovanje vezano uz zdravlje.

Tjedan zdravlja započeo je prije šest godina kao Dan zdravlja. Danas Tjedan zdravlja pokriva cijelo područje naše županije, jer su se u svakom gradu u okviru ovog projekta odradile brojne aktivnosti koje su uključivale predavanja, okrugle stolove, sportske aktivnosti, kreativne i druge radionice.

Iako su sve aktivnosti hvalevrijedne izdvojiti ćemo održavanje okruglog stola pod nazivom „Zdravlje – jučer, danas sutra“ na kojem su sudjelovi brojni stručnjaci i zdravstveni djelatnici te aktivnosti koje su se u sklopu Tjedna zdravlja održale u subotu, 29. travnja na Trgu dr. Franje Tuđmana gdje se sam projekt u kojeg su uključeni brojni mladi, ali i rad udruge Impress, predstavio širem građanstvu. Navedene aktivnosti posjetila je i podržala povjerenica Vlade Republike Hrvatske za Grad Daruvar gospođa Snježana Hopp.

 

[su_slider source=”media: 4627,4630,4626,4628,4629″ limit=”32″ link=”lightbox” height=”600″ title=”no”]