Aktivnosti  u sklopu projekta  EYD2015: Budućnost kakvu želimo – Lokalne vlasti za održivi razvoj, nastavljaju se i u 2017.godini. U sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimira Nazora u Frankopanskoj ulici, 25. siječnja 2017. godine održana su dva predavanja. Na predavanjima su sudjelovali  svi učenici  od 1-4 razreda iz matične škole  te PŠ Frankopanska 80. U Češkoj osnovnoj školi J. A. Komenskog, predavanja su održana 26.siječnja 2017. godine za učenike trećih i četvrtih razreda.

Predavanja na temu „Kisele kiše“ održala je gđa. Željka Bakran, rukovoditeljica Odjela za ekologiju, Hrvatske šume-Uprava šuma Podružnica Bjelovar. Na predavanju su djeca učila o utjecaju kiselih kiša na biljke i tlo, život u vodi, zdravlje čovjeka te građevine. Naglašeno je da mi živimo u čistom gradu i da kod nas nema kiselih kiša. Za kraj predavanja djeca su  dobila savjete na koji način mogu dati svoj mali doprinos smanjenju štetnih plinova u atmosferu.

Nakon održane prezentacije, učenici su predavačici uputili mnogobrojna pitanja što svjedoči o njihovoj zainteresiranosti za ovu temu, a to svakako ohrabruje i daje nadu da će se u budućnosti sve više pažnje posvećivati očuvanju čistog i zdravog okoliša.

Ono što je bitno i što se ovim projektom želi postići je da se od najranije dobi utječe na svijest o potrebi očuvanja čistog okoliša i odgovornog ponašanja prema prirodi. Ponašanje koje usvojimo kao djeca postaje obrazac ponašanja koji  primjenjujemo u budućnosti.

 

[su_slider source=”media: 4233,4234,4235,4236,4237,4238,4239″ limit=”32″ link=”lightbox” height=”600″ title=”no”]