27. i 28. svibnja u Daruvaru su se održali 20-ti „Spasovdanski susreti“ povodom dana Vijeća srpske nacionalne manjine grada Daruvara, a u organizaciji VSNM grada Daruvara i SKD Prosvjeta, Pododbora Daruvar, kao i obilježavanje Dana crkve, 267 godina pravoslavne Crkve Svetih Otaca u Daruvaru. Bogat kulturno umjetnički program održan je u subotu u kino dvorani 30. svibnja uz nazočnost župana Marka Marušića i zamjenice gradonačelnika Vande Cegledi, a nastupali su KUD „Mladost“ Zalužani, Republika Srpska, SKD „Prosvjeta“, pododbor Garešnica, SKD „Prosvjeta“, pododbor Daruvar, Češka beseda Daruvar i Anastasija Medaković.
U nedjelju je u Crkvi Svetih Otaca u Daruvaru održana Sveta Arhijerejska Liturgija koju je predvodio Episkop pakračko-slavonski Jovan, a nazočni su bili i veleposlanica Srbije u Republici Hrvatskoj Jelena Milić, saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Vladimir Bilek, zamjenik župana Saša Lukić i gradonačelnik Damir Lneniček.
Tom prigodom Episkop Jovan je odlikovao gradonačelnika arhijerejskom poveljom za kontinuirano zalaganje za obnovu crkve Svetih Otaca u Daruvaru.
Nakon Svete Liturgije održan je kulturno umjetnički program u crkvenom dvorištu.
Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.